Mariager Havn

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Author
Last modified
Thursday, October 24, 2019 - 22:37
Port position map
Harbour position DMS
56° 39' 14" N , 9° 58' 58" E
Harbour position DM
56° 39.23333' N , 9° 58.96667' E
Approaches
Mariager havn kan anløbes døgnet rundt. Indsejlingen til lystbådehavnen sker efter et grønt fyrlys på østlig molehoved eller et rødt fyrlys på vestlig molehoved. Der er en fartbegrænsning på syv knob i de gravede render. Det er vigtigt, at skibe med modgående strøm afventer skibe med medgående strøm. Der kan være uroligt på ydersiden af broerne, når vinden er kraftig fra vest.
Details

Mariager Lystbådehavn er placeret i Mariager Fjord. Havnen er bestemt et besøg værd, og du finder bedst plads i lystbådehavnen.

Selve Mariager by blev grundlagt i middelalderen, og byen er kendt som rosernes by. Mariager har brosten og bindingsværk huse - her er stemning. Det er muligt at låne cykler, der står ved sejlklubbens klubhus. Ligesom der er flere bord-bænke sæt på havnens område, der gerne må benyttes af gæstesejlere. På klubhuset hænger der en infotavle med kort over Mariager, hvor der er oversigt over butikker og seværdigheder.

Mariager Sejlklub har hjemhavn i Mariager havn.

Seværdigheder

Hos Mariager-Handest Veteranjernbane er det muligt at opleve, hvordan man foretog en rejse i årene 1910-1950 og prøve de lokomotiver og vogne, som blev benyttet. Det er samtidig muligt at få en god naturoplevelse, da jernbanen gennemløber forholdsvis øde områder langs Mariager fjord.

Mariager Klosterkirke blev opført tilbage i 1400-tallet i tilknytning til Birgittinerklosteret, og uanset om man er til besøg i kirker eller ej, så er denne smukke kirke helt sikkert et besøg værd med masser af historie og flotte vægmalerier.

Mariager Saltcenter er placeret på havnen og er besøg værd. Mariager Saltcenter er Nordens eneste oplevelsescenter for salt – og alt, hvad der har med salt at gøre. Det er muligt at komme ned i en ”saltmine”, og tager man badebukser med, kan man prøve at flyde i noget, der minder om "Det døde hav". Det er muligt at få en rundvisning, hvis man booker på forhånd.

Ports charge

Alle både uanset størrelse koster 140 kroner i døgnet. Dette er inklusiv bad, toilet og el.

facilities
bathing, Bicycle rental, Electricity, Gas, Internet, kiosk, clubhouse, Restaurant, Supermarket, Toilet, Water, Vaskeri, Grill, Mast crane
Number of moorings
100
guest Place
20
Not specified
What do you think of this place?

No votes have been submitted yet.


Users resident in this port

No users found.