Norsminde Lystbådehavn

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Author
Last modified
Sunday, July 21, 2019 - 21:14
Port position map
Harbour position DMS
56° 1' 24" N , 10° 15' 49" E
Harbour position DM
56° 1.40000' N , 10° 15.81667' E
Approaches
Havnen kan anløbes døgnet rundt i sigtbart vejr. Havnen er meget præget af ind – og udadgående strøm, hvilket kan gøre det vanskeligt, når man skal ud af det lille løb. Havnen kan anløbes med en dybgang på op til 1,8 meter. Vær opmærksom på Norsminde Flak, der ligger placeret øst for indløbet. Kommer du sydfra, passer du mellem nordkosten ved Kysing Hage og den røde bøje vest for Norsminde Flak. Styr derefter kurs 230 grader mod havnen. Kommer du anløbende nordfra, skal du sejle øst for den grønne bøje ved Hesbjerg Grund, og dernæst holde kurs 220 grader mod Norsminde Havn. Vær opmærksom på at tilsanding kan forekomme i indsejlingen, så hold moderat fart.
Details

Norsminde lysbådehavn er placeret ved indløbet til Norsminde Fjord, syd for Århus. Området har en spændende natur, og havnen er lille og hyggelig. Så langt tilbage som omkring 6600 f.kr. findes der spor af beboere i Norsminde. Det er den epoke, der kendes som Maglemosekulturen. Desuden har vikingerne boet i Norsminde. Området er utrolig velegnet til traveture

På broerne er vand og mulighed for tilslutning af el. Der er små toiletter og badeforhold, men bad er inkluderet i havnepengene. Adgang til toilet og baderum sker ved hjælp af en kode der fås hos havnefogden. Koden er også ophængt i et lille rum, hvor man også kan betale havnepenge, såfremt havnefogden ikke er tilstede.

Norsminde Kro, der er fra 1693, ligger ligeledes på havnen og byder på kulinariske specialiteter - bestemt et besøg værd. Her er også mulighed for overnatning.

Der er cirka. 6 km. til Saksild, hvor der er mulighed for at provianterer. Der er 12 km. til Odder, der byder på rigtig mange indkøbsmuligheder. Der afgår bus til Århus - busturen tager cirka 30 minutter.

. Norsminde Havn er også kendt for "Fiskehuset" hvor der kan købes friske fisk og fiske specialiteter som serveres straks i det hyggelige Cafeområde.

Telephone
20 14 16 54
Ports charge

Under 12 m: 150 kroner i døgnet
Over 12 m: 200 kroner i døgnet.
Inklusiv el og bad.
Betales på havnekontoret mellem 19.00-20.00 - ellers i kuverter, der er ophængt ved kontoret.

facilities
bathing, Bicycle rental, diesel, Electricity, Gas, Grill, clubhouse, Playground, Mast crane, Restaurant, Beach, Toilet, Water
Number of moorings
90
Not specified
What do you think of this place?

No votes have been submitted yet.


Users resident in this port

No users found.