Nyord Havn

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Author
Last modified
Sunday, July 21, 2019 - 21:14
Port position map
Harbour position DMS
55° 2' 21" N , 12° 11' 37" E
Harbour position DM
55° 2.35000' N , 12° 11.61667' E
Approaches
Nyord havn kan anløbes døgnet rundt. Sejlrenden indtil havnen skal respekteres, da der ligger store sten i området omkring havnen og sejlrenden er small.
Details

Nyord er placeret mellem Sjælland og Møn i nærheden af halvøen Ulvshale og skilles fra denne af det smalle, dybe Ulvshaleløb, kaldet Strømmen. Øens bebyggelse ligger samlet i Nyord By, der gemmer sig bag en bakke i læ for nordenvinden. For omkring 100 år siden boede der 360 mennesker i byen ­ i dag højst 50. Biler er forbudt i Nyord By. Der er busforbindelse til Stege. Bussen kører lige over for Noorbo Handlen.

Et besøg på øens kro Lollesgaard kan varmt anbefales. Der er som at træde 150 år tilbage i tiden, når man sidder i de gamle stuer. Maden er god og betjeningen i top.

Der er muligt at proviantere i en lille træskurskiosk med et ok udvalg i selve Nyord by. Drej til venstre, når den ottekantet kirken mødes, så kommer man frem til den lille butik. Det tager små fem minutter at gå op til kiosken fra havnen.

Seværdigheder

Det er en seværdighed i sig selv at gå rundt på øen. Mange af gårdene og husene er gamle. Man kan stadig se den gamle købmandsbutik, hvor den berømte Elly Hansen i mange år drev købmandsbutik.

Nyord kirke er lille, ottekantet, interessant og er placeret midt i byen.

Noorbo Handlen er en lille hyggelig café kombineret med salg af spirituosa i løsvægt og kunsthåndværk. Det er også her man kan købe Nyord Sennep. Forretningen er en oplevelse i sig selv, her er så meget forskelligt at se på.

Telephone
20 89 45 90
Ports charge

2017:
Både under 7 meter i længden koster 120 kroner i døgnet.
Både mellem 7-12 meter i længden koster 140 kroner i døgnet.
Både mellem 12-15 meter i længden koster 180 kroner i døgnet.
Både over 15 meter i længden koster 270 kroner i døgnet.
Maj og september: 100,- / døgn

facilities
Water, Toilet, Beach, Restaurant, kiosk, Internet, Gas, Electricity, diesel, bathing, Defibrillator
Number of moorings
35
Not specified
What do you think of this place?

No votes have been submitted yet.


Users resident in this port

No users found.