Glyngøre Havn

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Author
Last modified
Sunday, July 21, 2019 - 21:14
Port position map
Harbour position DMS
56° 45' 49" N , 8° 51' 56" E
Harbour position DM
56° 45.81667' N , 8° 51.93333' E
Approaches
Glyngøre havn kan anløbes døgnet rundt. Salling Sund er fyrbelyst, og man følger den hvide vinkel fra Glyngøre fyr. På havnen er venstre molearm belyst med et grønt fyr. Strømmen i Salling Sund skifter cirka hver 6. time. Hvis vejret er roligt, kan du fint anløbe havnen. Hvis der er stærk blæst, kan strømme løbe med 2 knob, og der skal udvises opmærksomhed, når havnen anløbes. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.
Details

Glyngøre Havn er placeret ved Salling Sund i Limfjorden. Havnen blev grundlagt i 1872. Havnen er en kombineret fiskeri- og lystbådehavn, men det anbefales at bruge lystbådehavnen, hvis man er gæstesejler.

Toiletter og bad findes i klubhuset. Man er velkommen til at bruge klubhusets øvrige faciliteter. Der findes gratis trådløst Internet på havnen for gæstesejlere. Internettet hedder Glyngore 1, og adgangskoden fåes ved henvendelse til havnefogeden.

Sallingsund Sejlklub har hjemhavn i Glyngøre havn.

Seværdigheder

Glyngøre Museum har en større udstilling omkring fiskeri i Limfjorden. Udstillingen viser udviklingen i fiskeriet ved Limfjorden fra landdragningslav til industrifiskeri. Der udover har museet en udstillingen om jernbaner, signallygter og togbænke. Det koster 25 kroner for voksne i entré - børn kommer gratis ind.

Jesperhus Blomsterpark byder på oplevelser for hele familien. Blomsterparken er med sine 8 hektar Nordeuropas største Blomsterpark. Oplev parken med blomster, dyrene i Jungle Zoo, spændingen i piratland og det vilde westernland. Se, føl og mærk et sandt inferno af farver og skulpturer. Mulighederne er mange i blomsterparken, hvor der også er et stort badeland.

Glyngøre Kirke er Sallings yngste kirke. Kirken er tegnet af arkitekt Charles Jensen fra Brønderslev, og blev indviet 13. april 1919. Lidt nordvest for kirken står en mindesten over de lokale søfolk, der mistede livet på havet under anden verdenskrig.

Telephone
40 82 91 25
Ports charge

2018:
Alle både: 120 kr. / døgn
Frihavn 60 kr. / døgn.
Havneafgiften er inklusiv bad, el og internet.
Havnepengene betales ved brug af kuvert som lægges i postkassen eller opkræves ved bådene. Kuverter findes ved opslagstavlen i klubhuset.
Bad i klubhus er gratis, men der er kun et! Der er et andet bad på havnen, det koster 20,- pr. bad.

facilities
Water, Toilet, Supermarket, Beach, Septic tank, Restaurant, Ecological Station, Mast crane, Playground, clubhouse, kiosk, Internet, Grill, Electricity, Bicycle rental, bathing
Number of moorings
100
Not specified
What do you think of this place?

No votes have been submitted yet.


Users resident in this port

No users found.