Avernakø Havn

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Author
Last modified
Sunday, July 21, 2019 - 21:14
Port position map
Harbour position DMS
55° 2' 23" N , 10° 15' 11" E
Harbour position DM
55° 2.38333' N , 10° 15.18333' E
Approaches
Avernakø havn kan anløbes døgnet rundt. Indsejlingen til havnen er afmærket med en grøn stage med topbetegnelse. Afmærkningen skal respekteres, da der er lavvandet i området omkring havneindløbet. Der er en fartbegrænsning på tre knob i havnebassinet.
Details

Avernakø havn er placeret på den nordvestlige spids af Avernakø. Havnen ligger tæt på færgehavnen, hvor færgen Faaborg III afgår til Lyø og Fåborg. Havnen er anlagt i 1994, så det er en forholdsvis ny havn. Avernakø bestod oprindeligt af to øer. De to øer blev forbundet i 1937 af en lang dæmning. Der bor omkring 100 mennesker på Avernakø. Havnen fik nye bade- og toiletfaciliteter i 2012. Fra sæsonen 2014 er der gratis trådlåst internet overalt i havnen. Der forefindes cykeludlejning ved færgeskuret lige ved siden af havnen, således man kan komme rundt på øen.

Der er en købmand på øen, hvor man kan proviantere og bestilles morgenbrød til levering på havnen næste morgen. I sommerperioden er der en lille café ved havnen.

Seværdigheder

Besøg Gittes gårdbutik på Hovedvejen 18, hvorfra hun sælger ø-specialiteter. Gitte sælger fersk og røget kød, pølser og pålæg, gedeskind, pelsarbejder, mohairgarn og –strik, hornsmykker og børster, og herudover et udvalg af kunsthåndværk med et anstrøg af ged. Gederne lever det frie liv på øen.

Telephone
22 15 72 22
Ports charge

2018:
Både under 7 meter i længden koster 110 kroner per døgn.
Både mellem 7-10 meter i længden koster 130 kroner per døgn.
Både over 10 meter i længden koster 150 kroner per døgn.
Inkl. el.
Der kan ligges gratis fra kl 10-14.00. Uden for denne periode skal der betales havnepenge.
Der skal betales havnepenge ved ankomst i automaten placeret ved baderumsbygningen.
Pladser der IKKE er markeret med rødt kan benyttes af gæstesejlere.

facilities
bathing, Electricity, Grill, Internet, Restaurant, Beach, Toilet, Water, Bicycle rental, Playground, Mast crane, Defibrillator, Ecological Station
Number of moorings
90
guest Place
70
Not specified
What do you think of this place?

No votes have been submitted yet.


Users resident in this port

No users found.