Bagenkop Havn

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Author
Last modified
Sunday, July 21, 2019 - 21:14
Port position map
Harbour position DMS
54° 45' 6" N , 10° 40' 22" E
Harbour position DM
54° 45.10000' N , 10° 40.36667' E
Approaches
Bagenkop havn kan anløbes døgnet rundt. Havnen er fyrbelyst. Cirka 0,4 sømil vestnordvest for havnen på sydspidsen af 4,1 meter pullen, er der udlagt en rød lystønde, der viser rødt gruppeblink. Cirka 0,4 sm nord for havnen er der udlagt en gul fortøjningstønde. Derudover leder havnens to fyrbåker ind i kurs 102,3°. Der skal udvises hensyn til erhvervs- og færgetrafikken i området. Der er en del bundgarn og andet fiskegrej i området, der til tider står op til 1 sømil ud fra kysten. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.
Details

Bagenkop havn er placeret på Langelands sydvest side. Havnen er en kombineret fiskeri, færge- og lystbådehavn.

I juli måned spilles solen ned hver aften fra det 10 meter høje udsigtstårn, som står mellem det gamle færgeleje og lystbådehavnen. Der er livemusik på havnens friluftscene hver onsdag i sommerperioden.

Havnens bad og toiletfaciliteter er aflåst med en adgangskode, der udleveres ved betaling af havnepenge eller ved henvendelse til havnepersonalet. I baderummene er der opsat automater, hvortil man skal bruge et chipkort. Chipkortet trækkes i automaten ved havnekontoret. Kortet koster 30 kroner i depositum og skal fylder op med et antal kroner. Bad koster 2 kroner per minut.

I facilitetsbygningen er der et sejlerkøkken, der frit kan benyttes, når man har betalt havnepenge. I facilitetsbygningen ved havnekontoret har du mulighed for at vaske og tørre tøj gratis, du skal blot selv medbringe sæbe og skyllemiddel. Det er også muligt at låne en cykel ganske gratis, henvend dig blot på havnekontoret.

Bagekop Bådelaug har hjemhavn i Bagenkop havn.

Seværdigheder

Fakkebjerg er en fritliggende 37 meter høj bakketop. Fra bakketoppen er der en fantastisk udsigt, og i klart vejr kan man se til Tyskland. Der har tidligere ligget et fyrtårn på stedet.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort er placeret i Bagenkop. Koldkrigsmuseum Langelandsfort giver en enestående mulighed for at få indblik i de spændinger, der eksisterede mellem øst og vest - hvor kommunisme/kapitalisme, Warzawa-pagt/Nato, magtbalance og våbenkapløb var hverdagens samtaleemner. Museet byder også på kampfly og den danske u-båd springeren, der var i aktiv tjeneste indtil 2004. Det koster 85 kroner for voksne i entré, mens børn under 18 år kommer gratis ind på museet.

Telephone
63 51 62 75
Ports charge

2015:
0 - 7,9 m: 140,- / døgn
8 - 9,9 m: 160,- / døgn
10 - 11,9 m: 180,- / døgn
12 - 14,9 m: 205,- / døgn
15 - 19,9 m: 230,- / døgn
Over 20 m: 405,- / døgn
4. døgn er gratis.
Flerskogsbåde: Taksten højere end længden.
Bad 2,- / min.

facilities
bathing, Petrol, Bicycle rental, diesel, Electricity, Gas, Grill, Internet, kiosk, Playground, Mast crane, Ecological Station, Restaurant, Septic tank, Beach, Supermarket, Toilet, Water, Vaskeri, Workshop
Number of moorings
150
guest Place
120
Not specified
What do you think of this place?

2 votes with an average rating of 4.


Users resident in this port

No users found.