Jegindø Havn

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Author
Last modified
Sunday, July 21, 2019 - 21:14
Port position map
Harbour position DMS
56° 39' 7" N , 8° 38' 12" E
Harbour position DM
56° 39.11667' N , 8° 38.20000' E
Approaches
Jegindø Havn kan anløbes døgnet rundt. Havnens molehoveder er fyrbelyste. Derudover leder havnens fyrbåker ind i kurs 315°. Der kan være en del bundgarn og fiskegrej i området. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.
Details

Jegindø havn er placeret på øen Jegindø i Limfjorden. Jegindø er cirka 6 kilometer lang og 3 kilometer bred. Der bor omkring 540 mennesker på øen.

I havnen er der opført en moderne servicebygning med toiletter, bad, vaskemaskine, tørretumbler og i samme bygning findes et cafeteria. Der er mulighed for at låne cykler i havnen, så man kan komme omkring på øen. Midt på øen findes en købmand, hvor der kan provianteres.

Jegindø Bådelaug har hjemhavn i Jegindø Havn.

Seværdigheder

Jegindø Elværk har åbent i sommermånederne, og fungerer nu som et museum. Elværket forsynede øen med jævnstrøm fra 1929 og helt frem til 1970, hvor øen gik over til vekselstrøm. Ma har muligheder for at se de gamle maskiner og generatorer, der stadig virker.

Æ Fywerhus udstiller minder fra øens gamle fisker-bonder kultur. En kultur der gik tabt med industrialiseringen. Æ Fywerhus er et velbevaret hus fra dengang, og man kan stadig lugte saltvand, tjære og fisk. Udenfor for huset står en moderne jernskulptur fyldt med en gammel mytologisk symbolik.

Telephone
23 65 06 56
Ports charge

2016:
Både under 10 meter i længden koster 120 kroner per døgn.
Både over 10 meter i længden koster 150 kroner per døgn.
Bad 5,- / 3 min.

facilities
bathing, Bicycle rental, diesel, Electricity, Gas, Grill, kiosk, clubhouse, Playground, Restaurant, Septic tank, Supermarket, Toilet, Water, Vaskeri, Workshop, Defibrillator
Number of moorings
70
Not specified
What do you think of this place?

No votes have been submitted yet.


Users resident in this port

No users found.