Gåbense Havn

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Author
Last modified
Sunday, July 21, 2019 - 21:14
Port position map
Harbour position DMS
54° 56' 36" N , 11° 52' 51" E
Harbour position DM
54° 56.60000' N , 11° 52.85000' E
Approaches
Gåbense Havn kan anløbes døgnet rundt. Havnen anløbes gennem en Nord-Syd gående gravet rende med en dybde på 2 meter. Anduvningsmærket er en rød flydetønde med topbetegnelse. Afmærkningen indtil havnen skal nøje respekteres, da der er lavt vand på begge sider udenfor afmærkningen. Havnen har endvidere 2 røde fyrbåker, der leder ind i kurs 178,5°. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.
Details

Gåbense Havn er placeret på nordsiden af Falster. Havnen stikker udfra kysten.

Hele havneområdet har gratis internetopkobling. Til havnen er knyttet et funktionelt klubhus, sanitetshus, en åben terrasse og en lukket terrasse, hvortil der er adgang for alle sejlere. Endvidere har havnen et offentligt toilet, som kan bruges af alle. Nærmeste indkøbsmulighed er placeret 2,6 kilometer fra havnen, og er en DagligBrugs i byen Orehoved.

Havnen har i alt 6 cykler, der kan lånes, så det er muligt at komme omkring. Derudover er der busforbindelser til Vordingborg, Nørre Alslev og Nykøbing Falster.

Gåbense Bådelaug har hjemhavn i Gåbense Havn.

Seværdigheder

Der er en rigtig god badestrand lige ved havnen.

Gåbense Færgegård består af en trelænget bygning, der er fredet. Færgegården er placeret tæt på det gamle overfartssted mellem Sjælland og Falster. Færgegården har fungeret som overfartssted siden 1500 tallet. Færgegården har haft kendte overnattende - blandt andet H.C. Andersen og flere kongelige.

Telephone
21 43 63 44
Ports charge

2018:
Både under 9 meter i længden koster 140 kroner per døgn.
Både mellem 9-12 meter i længden koster 150 kroner per døgn.
Både over 12 meter i længden koster 160 kroner per døgn.
Betaling af havneafgifen foregår ved selvbetjening. Man henter en selvbetjeningskuvert i kassen ved klubhuset. Skiltning på klubhuset og på broerne fortæller, hvordan man bærer sig ad. Om aftenen vil havnefogeden sikre sig, at alle har forstået vejledningen og har betalt havneafgiften.

facilities
bathing, Bicycle rental, Electricity, Grill, Internet, clubhouse, Mast crane, Beach, Toilet, Water
Number of moorings
82
guest Place
14
Not specified
What do you think of this place?

No votes have been submitted yet.


Users resident in this port

No users found.