Præstø Havn

Author
Trine Søe
Last modified
07/10/2019
Port position map
Harbour position DMS
55° 7' 28" N , 12° 2' 31" E
Harbour position DM
55° 7.46667' N , 12° 2.51667' E
Approaches
Præstø havn kan kun anløbes om dagen, når det er lyst og sigtbart. Indsejlingen til havnen er afmærket med røde og grønne stager, men den er ikke fyrbelyst. Sejlrenden er smal, og den mindste dybde er på 2,9 meter. Havnens østlige mole har et fast rødt molefyr.
Number of moorings
300
guest Place
50
Details

Præstø havn er placeret på sydøstkyst af Sjælland i Præstø Fjord. Havnen er en naturhavn, og den er omkranset af købstad, skov og fjord. Havnen har tidligere været en travl trafik havn, og nu står bygninger som toldbygningen og pakhuse tilbage som en erindring om de gamle dage. Bygningernes idylliske udseende rammer havnen ind, og de er blandt andet med til at give havnen en unik atmosfære.

Præstø er også kendt som Gøngernes by efter gøngehøvdingen Svend Poulsen, der sammen med sine snaphaner kæmpede mod svenske soldater i 1600-tallet.

Der er gratis trådløst internet overalt i havnen. Fiskepigen er havnens fiskebutik og røgeri. Der er også flere caféer og butikker ved havnen.

Præstø Sejlklub har hjemhavn i Præstø Havn.

Seværdigheder

Der er en fin badestrand cirka 150 meter fra havnen.

Anlægget ved Frederiksminde er et besøg værd. Dette lille parkanlæg ved hotel Frederiksminde - ligger på Klosternakken lige ved kirken og har Præstøs flotteste udsigt. Parken har forskellige mindesmærker - herunder en statue af en Snaphane. Gøngehøvdingens krigsmænd blev kaldt for snaphaner.

Brandhistorisk museum viser Præstø brandvæsens historie. Der er blandt udstillet gamle slukningskøretøjer og hestevogne. Præstø har flere gange i historien været hærget af store brande.

Telephone
40 59 80 72
Ports charge

2018:
- 6 m: 90,- pr. døgn.
6 - 9 m: 130,- pr. døgn.
9 - 12 m: 170,- pr. døgn.
12 - 15 m: 220,- pr. døgn.
15 - 18 m: 270,- pr. døgn.
18 - m: 400,- pr. døgn.
5. overnatning i træk i en havn under Vordingborg Kommune er gratis.
El, bad og internet inkluderet.

facilities
Badning, Cykel udlejning, Diesel, Elektricitet, Gas, Internet, Klubhus, Legeplads, Maste kran, Miljøstation, Restaurant, Strand, Supermarked, Toilet, Vand, Vaskeri, Hjertestarter
Search for facilities nearby
Danish
Rate
No votes yet

Users resident in this port

No users found.