Gisseløre Lystbådehavn

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Author
Last modified
Thursday, October 24, 2019 - 22:37
Port position map
Harbour position DMS
55° 40' 40" N , 11° 4' 24" E
Harbour position DM
55° 40.66667' N , 11° 4.40000' E
Approaches
Gisseløre Lystbådehavn kan anløbes døgnet rundt. Det er dog nemmest at anløbe havnen om dagen, da havnen ikke er fyrbelyst. Om dagen er det også muligt i sigtbart vejr at se Asnæsværkets skorstene og radiomasterne ved Gisseløre på lang afstand. En gravet rende, der er afmærket med grønne og røde topstager viser vejen ind til havnen fra Kalundborg vesthavn. Der skal vises hensyn til erhvervs- og færgetrafikken. Udgående skibe skal afvente indgående skibe. Der kan med fordel lyttes med på VHF kanal 16 ind gennem Kalundborg Fjord.
Details

Vestligst på Sjælland skyder de to istidsskabte halvøer Asnæs og Røsnæs ud i Storebælt. Sammen danner de den cirka16 km lange Kalundborg Fjord, der værner så godt om den naturskabte havn, Gisseløre - også kendt som Kalundborg Lystbådehavn. Havnen lægger med god læ for alle vindretninger.

Grillpladsen, som findes vest for klubhuset, kan frit benyttes af gæstesejlere. Du kan lægge affald i containerne i miljøstationen. Det er ikke tilladt at grille på broerne eller i bådene. Man kan som gæstesejlere gratis låne cykler - cyklerne findes under halvtaget i materialegården.

Der er en tankstation cirka to kilometer fra havnen. Diesel kan dog tankes efter aftale med Vesthavnens Bådelaug i Vesthavnen

Seværdigheder

I Kalundborg Museums have (Adelgade 23) kan man se en model af det middelalderlige Kalundborg. Det er også muligt at gå på opdagelse i den midderalderlige have, hvor man også kan nyde medbragt mad.

Vor Frue Kirke i Kalundborg er enestående i verden. Det er en 5-tårnede kirke, hvis grundplan er et græsk kors, hvor hver af de fire korsarme afsluttes med et tårn, og det femte tårn rejser sig, hvilende på fire granitsøjler, over kirkens midtpunkt. Kirkens borgagtige udseende skyldes ikke, at den har været led i byens forsvar, men det skal lede tanken hen på Det himmelske Jerusalem, hvor Gud og mennesker, ifølge Bibelen, ved tidernes ende skal bo sammen. I Middelalderen forestillede man sig nemlig Det himmelske Jerusalem som en befæstet by med fem tårne.

Telephone
30 13 12 78
Ports charge

Alle både uanset længde koster 130 kroner i døgnet. Medlemmer af frihavnsordningen betaler 30 kroner i miljøafgift.

facilities
bathing, Bicycle rental, Electricity, Grill, clubhouse, Mast crane, Ecological Station, Septic tank, Toilet, Water
Number of moorings
220
Not specified
What do you think of this place?

No votes have been submitted yet.


Users resident in this port

No users found.