Ribe havn

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Author
Last modified
Sunday, July 21, 2019 - 21:14
Port position map
Harbour position DMS
55° 19' 50" N , 8° 45' 38" E
Harbour position DM
55° 19.83333' N , 8° 45.63333' E
Approaches
Havnen kan kun anløbes ved dagslys og ved højvande. For at komme til Ribe skal man passerer Ribe Kammersluse. Slusen er døgnbetjent, og man skal betale for at sejle igennem. Indsejlingen til Ribe Kammersluse er markeret med koste hele vejen og nem at besejle ved højvande. Ved normal lavvande kan både med en dybgang på 40-50 cm lige smutte igennem. Det værste punkt er lige efter S-svinget over en distance på et par hundrede meter.

Ens båd må max stikke 1 meter for at kunne komme helt ind i Ribe by. Der er fartbegrænsning på 3 knob.
Details

Ribe er Danmarks ældste by. Ribe Havn er placeret midt i byens centrum, så der er kort afstand til alle byens seværdigheder. Ribe Havn var fra vikingetiden til omkring 1600 tallet den vigtigste havn på Jyllands vestkyst for udskibning af landbrugsvarer og import af varer som vin, silke, salt og krydderier.

Ribe Sejlklub har hjemhavn i Ribe havn.

Seværdigheder

Ribe Domkirke er storslået. Domkirken er hovedkirke i Ribe stift, der strækker sig fra Tønder og næsten til Holstebro. Fra domkirkens tårn, der i øvrigt har 248 trin op, har man et flot overblik over Ribe by, marsk og å. Der ligger to konger begravet i kirken - Kong Erik Emune, der døde i 1137 og Kong Kristoffer den 1., der døde i 1259.

Museet Ribes Vikinger er et museum for vikingetid og middelalder. Museet Ribes Vikinger ligger smukt placeret centralt i Ribe med udsigt over Ribe Å mod Domkirken Her kan man opleve vikingetidens og middelalderens Ribe. Museet rummer tusindvis af fund samt en rekonstruktion af en markedsplads i fuld størrelse, hvor man kan se, lugte og føle, hvordan dagligdagen var i Ribe år 800.

Besøg Vadehavscentret og bliv dus med Danmarks nye Nationalpark Vadehavet. Ta’ på tur ud i marsken, i Vadehavet eller til Mandø.

Telephone
75 42 07 95
Ports charge
Alle både uanset størrelse 90 kroner i døgnet. Andre medlemmer af frihavnsordningen betaler 20 kroner i miljøafgift per døgn. El koster 20 kroner per døgn.
facilities
Restaurant, Water, Electricity, Toilet, clubhouse, bathing, kiosk
Number of moorings
100
Not specified
What do you think of this place?

No votes have been submitted yet.


Users resident in this port

No users found.