Marstal Havn

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Last modified
Thursday, October 24, 2019 - 22:37
Port position map
Harbour position DMS
54° 50' 58" N , 10° 31' 30" E
Harbour position DM
54° 50.96667' N , 10° 31.50000' E
Approaches
Marstal havn kan anløbes døgnet rundt. Fyrbåker leder i 254,8° cirka 0,8 sm nord for havnen, dernæst leder havnens fyrlinie ind i 178,7°. Der skal sejles tæt på broerne, da den sydlige og østlige del af havnen er meget lavvandet. Ved uroligt vejr kan der være stærk strøm ved havneindløbet. N-gående strøm sætter over mod skibsværftet. Strømmen i Marstal Søndre Løb er som regel S-gående med S-lige til W-lige vinde med en fart af op til 3-4 knob under ekstreme forhold og N-gående med E-lige vinde. Et skib under indsejling til havnen ad Marstal Søndre Løb skal vente på et skib, der er under udsejling. Max 5 knob ved indsejlingen til havnen.
Details

Marstal er placeret på Ærøs sydøstlige del i grænseområdet imellem Det Sydfynske Øhav og og Østersøen med indsejling fra Østersøen i en smal ledefyrsafmærket gravet rende kaldet Marstal Søndre Løb.

Marstal var tidligere en af Danmarks ledende søfartsbyer, og mange skibe har haft hjemhavn i Marstal. Havnen er stadig hjemsted for cirka et halvt hundrede coastere/fragtskibe. Søfarten er stadig byens livsnerve med værfter, rederier og ikke mindst Navigationsskolen, som gennem mere end hundrede år har uddannet navigatører til den danske handelsflåde. Marstal er en hyggelig by med stræder og smalle gader.

Marstal Sejlklub har hjemhavn i Marstal havn.

Seværdigheder

Marstal søfartsmuseum er absolut et besøg værd. Museet fortæller søfarts og Marstal bys historie. Søfartsmuseet har til huse i en gammel skibshandelsbutik. Søfartsmuseet har åbent hver dag i sejlersæsonen.

Marstal kirke byder på ikke mindre end syv kirkeskibe, hvoraf det ældste stammer fra 1738. De syv kirkeskibe vidner om byens tilknytning til havet og søfartens udvikling fra 1700-tallets og frem til i dag.

Telephone
63 52 63 65
Ports charge

2018:
Både under 9 meter i længden koster 130 kroner i døgnet.
Både mellem 9-12 meter i længden koster 150 kroner i døgnet.
Både mellem 12-15 meter i længden koster 170 kroner i døgnet.
Både over 15 meter i længden koster 220 kroner i døgnet.
Flerskrogsbåde: Tillæg på 50%.
El koster 20 kroner i døgnet.
Der er vand og el ved alle broer.
Diesel: 28.07.16: 9,85

facilities
bathing, Petrol, Bicycle rental, diesel, Electricity, Gas, Grill, Internet, kiosk, clubhouse, Playground, Mast crane, Ecological Station, Restaurant, Sailmakers, Septic tank, Beach, Supermarket, Toilet, Water, Vaskeri, Workshop, Defibrillator, Boat ramp, Equipment store
Number of moorings
400
guest Place
100
Not specified
What do you think of this place?

1 votes with an average rating of 4.


Users resident in this port

No users found.