Egernsund Brolaug

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Author
Last modified
Sunday, July 21, 2019 - 21:10
Port position map
Harbour position DMS
54° 54' 34" N , 9° 36' 15" E
Harbour position DM
54° 54.56667' N , 9° 36.25000' E
Approaches
Egernsund Brolaug kan anløbes døgnet rundt, der skal dog tages hensyn til Egernsundsbroens åbningstid. I perioden 1. april til 31. oktober kl. 06.30-22.00 åbnes for passage hver hele time, dog første gang kl. 06.35, og sidste gang kl. 21.50.
Næste åbning vises i displayet på bropillen. Ved lukket bro er den frie højde ved daglig vande til underkant af broens dragere under midten af klapfaget cirka 6 meter.
I siden af klapfaget er den frie gennemsejlingshøjde cirka 4,8 meter.
Under de øvrige brofag er højden cirka 4,5 meter. Der er i hele havneområdet og alt som ligger nord for broen en fartbegrænsning på 3 knob.
Details

Egernsund Brolaug er en lille, men hyggelig bro/havn, der har cirka 15 bådpladser. Der er en god udsigt indover Gråsten by og til Egernsund Broen.

Bad og toilet forefindes på den store havneplads cirka 250 meter mod syd, hvor det er bygget sammen med et Cafeteria. Nøglen findes i cafeteriaet. Derudover findes en stor overdækket terasse med tilhørende grill, der gerne må benyttes af gæstesejlere.

Egernsund Brolaug af 1985 har hjemhavn i Egernsund Bro.

Seværdigheder

Gråsten Slot og Slotshave ligger smukt placeret ved skov og sø. Gråsten Slot er fra 1759 og er efterfølgeren for flere slotte, som har ligget på stedet siden 1500-tallet. Gråsten Slot blev gennem mange år brugt af Kong Frederik IX og Dronning Ingrid. Dronning Ingrid benyttede hvert år slottet som sommerresidens til sin død i november 2000. I dag benyttes slottet af den kongelige familie som sommerslot.

Gråsten Slot

Slotshaven er en engelsk-insipiret landskabshave. Fra det tidlige forår til sent efterår byder slotshaven på en overdådig blomsterpragt. Det er muligt at booke rundvisning i Slotshaven.

Telephone
74 44 26 92
Ports charge

Alle både uanset størrelse koster 60 kroner per døgn. Medlemmer af frihavnsordningen betaler ikke havnepenge. Der er kuverter til betaling af havnepenge ved opslagstavlen. Kuverten udfyldes og lægges i kasse ved opslagstavlen.

facilities
Badning, Elektricitet, Grill, Restaurant, Septik tank, Toilet, Vand
Number of moorings
15
Danish
What do you think of this place?

No votes have been submitted yet.


Users resident in this port

No users found.