Skovbroen Thurø

You can turn layers on and off in the menu box at the top right of the map. Choose the layers that make the most sense for the port you need.

Author
Last modified
Monday, October 7, 2019 - 21:45
Port position map
Harbour position DMS
55° 2' 14" N , 10° 40' 37" E
Harbour position DM
55° 2.23333' N , 10° 40.61667' E
Approaches
Thurøbund havn kan kun anløbes ved dagslys. Hold fri af sandpullen ved Kidholm Flak. Sandpullen er markeret med en stage med et bildæk, og denne skal holdes om styrbord. Strømmen skifter hver 6. time i Svendborg Sund. Både med dybgang på 2,5 meter kan anløbe broen.
Details

Skovbroen er en lille anløbsbro i bunden af Thurøbund. Stedet er ikke mindre end en naturperle med fred, ro og bøgeskov som største aktiver. Anløbsbroen har stort set ingen faciliteter, men man kan komme af med affald, og der er grillplads.

Grasten Bådelaug har hjemhavn i Skovbroen.

Seværdigheder

Thurø Kirke er fra år 1639. Kirken er rejst af Elle Marsvin, der fik rettighederne over Thurø og naboøen Tåsinge af Christian den 4.  i år 1620. Kirken ligger på en af Thurøs højeste punkter. Kirken har to smukke kirkeskibe - Ruth der er fra 1960 og Phillip fra 1903.

En af sensommerens gode oplevelser kan nydes på dette sted-nemlig morrild, som bedst kan ses når der er rigtig mørke uden tilsætning af kunstigt lys.
For fugleinteresserede kan man ligeledes være heldig at opleve synet af den ellers så sky isfugl.
Mange børn har i tides løb nydt at ligge på stenmolen med krabbesnor og spand til fangsten samt at lave et lille lejrbål ved grillpladsen.
Skrænten ned til vandet hvor skovbevoksningen mest betsår af bøg er fredet, som skal forstås således, at ingen træer må fældes og heller ingen plantning foretages.
Thurø Skove,som udlejer stenmolen til Bådelauget, er ejet af lodsejere, men intet skovareal er udmatrikuleret til den enkelte skovpartejer.
Håber, at du selv nu får lyst til at besøge vores bro til næste sæson. Sejlere der kan nyde denne form for simple havne skal være velkomne i 2013 eller en anden gang.

Ports charge

Alle både uanset størrelse koster 50 kroner per døgn. Lægger man til i dagtimerne, koster det 25 kroner.

facilities
Strand, Grill
Number of moorings
10
guest Place
6
Danish
What do you think of this place?

No votes have been submitted yet.


Users resident in this port

No users found.