Aarsdale Havn

Author
Trine Søe
Last modified
08/08/2020
Port position map
Harbour position DMS
55° 6' 28" N , 15° 8' 45" E
Harbour position DM
55° 6.46667' N , 15° 8.75000' E
Approaches
Aarsdale havn kan anløbes døgnet rundt - havnen kan dog ikke anløbes i stærk pålandsvind. Der skal generelt tages hensyn til vind, strøm og sigtbarhed. Havnens røde fyrbåker leder ind i kurs 248,5°. Hold kursen, da der er klippeskær på begge sider af linjen, og havneindløbet er smalt og kroget. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.
Number of moorings
50
Details

Aarsdale havn er placeret på østsiden af Bornholm mellem Nexø og Svaneke. Havnen ligger godt beskyttet, og er en kombineret fiskeri- og lystbådehavn. Aarsdale er et af Bornholms ældste fiskerlejer. Det kan være svært at få en gæsteplads i højsæsonen.

Havnen har nye toilet- og badeforhold. Der findes stadig mange røgerier i byen, hvor man kan købe friskrøget fisk.

Seværdigheder

Aarsdale Mølle er en fredet hollandsk mølle, og er byens varetegn. Møllen er stadig fuld funktionsdygtig og er åben for besøgende. Møllen maler dog ikke mere mel, da produktionen stoppede i 2003.

Aarsdale Mølle

I den gamle lagerbygning ved siden af møllen er der i dag indrettet værksted og butik, hvor der fremstilles smykker og brugskunst i bornholmsk granit.

Paradisbakkerne er et stort skovområde, hvor man kan gå på vandreture. Det er blandt her man finder rokkestenen, der er en 35 tons tong vandreblok. Stenen har fået sit navn, fordi man kan rokke stenen en lille smule på dens fundament.

Telephone
56 49 69 17
Ports charge

Alle både uanset størrelse koster 100 kroner per døgn.

Search for facilities nearby
Danish

Users resident in this port

No users found.