Skælskør Havn

Author
Trine Søe
Last modified
25/02/2020
Port position map
Harbour position DMS
55° 15' 8" N , 11° 17' 14" E
Harbour position DM
55° 15.13333' N , 11° 17.23333' E
Approaches
Skælskør havn kan anløbes døgnet rundt, så længe vejret er lyst og stigtbart. Indløbet til fjorden går gennem den gravede rende over Tudsehage. Fra det SE-lige hjørne af Skælskør Red fører indløbet således ind mellem to stenmoler og videre langs E-siden af den W-lige mole. Gedehave bag- og forbåke leder holdt overet i kurs 156° gennem den gravede rende over Tudsehage. Om natten giver ledefyrene på båkerne vejledning.

Sejlløbet til havnen fortsætter gennem det uddybede løb over Skælskør Yder- og Inderfjord. Det meget smalle løb gennem fjorden er ikke fyrbelyst. Dybden i fjorden er meget ringe, så løbets afmærkning skal nøje respekteres. . Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet samt ved passage af Vasebro i fjorden.
Number of moorings
140
Details

Skælskør Havn ligger i bunden af den 2,4 sømil lange fjord, der munder ud i Storebælt. Skælskør by har mange ældre bindingsværkshuse og gader med toppede brosten. Havnekort til bad kan købes i automaten ved havnekontoret. Bad og toiletter findes i ”Det Røde Pakhus”. Der er trådløs internet i hele havnens område. Vaskeri med tørretumbler i ”Det Røde Pakhus” hvor toilet og bad også findes, der er åbent døgnet rundt. Adgang kræver havnekort som trækkes sammen med havneafgift. Skælskør havnekontor

 

Der findes en fiskehandler på havnen, hvor der sælges røget og friskfanget fisk. Det er også muligt at købe småretter hos fiskehandleren. Det er også muligt at grille to forskellige steder i havnen.

Hvis man har lyst til at cykle, kan det lade sig gøre ved henvendelse på havnekontoret. Havnen råder over 15 cykler til gratis udlån til havnens sejlende gæster.

Man kan låne cykler til at komme rundt i Skælskør

Skælskør Amatør Sejlklub har hjemhavn i Skælskør havn.

Seværdigheder

Skælskør kirker er fra 1200-tallet. I kirken findes rester af kalkmalerier fra 1300-tallet. På den tilhørende kirkegård findes en del ældre gravstene.

Skælskør Bymuseum er et kulturhistorisk lokalmuseum, der er indrettet i en fredet renæssancebygning fra 1500-tallet. Skælskør Bymuseum viser forskellige sider af livet i den gamle købstad samt handel, håndværk og erhverv gennem de seneste 100 år. Der er gratis adgang, og museet er placeret i Algade 2.

Telephone
58 19 42 04
Ports charge

Både under 7 meter i længden koster 125 kroner i døgnet. Både mellem 7-10 meter i længden koster 140 kroner i døgnet. Både mellem 10-15 meter i længden koster 150 kroner i døgnet. Både mellem 15-20 meter i længden koster 185 kroner i døgnet. Både mellem over 20 meter i længden koster 385 kroner i døgnet Havneafgiften betales i automaten ved havnekontoret efter umiddelbart efter ankomst.

Search for facilities nearby
Danish

Users resident in this port

No users found.