Bork Havn

Harbour position map
Harbour position DMS
55° 50' 58" N , 8° 16' 41" E
Harbour position DM
55° 50.96667' N , 8° 16.68333' E
Besejling
Bork Havn kan anløbes døgnet rundt, når det er lyst og sigtbart vejr. Havnens fyrbåker leder ind i kurs 124°. Indsejlingsrenden er i perioden 1. april til 15. november afmærket med grønne og røde tønder med topbetegnelse. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i indsejlingen til havnen. Skibe der stikker dybt skal holde sig til sejlrenden da vandstanden ændre sig meget hurtigt. Renden ind til havnen er smal og man skal tage sig iagt for vind på tværs af renden. Største skibe der kan anløbe havnen: længde 15 meter, bredde 4 meter, dybgang 1,70 meter.
Detaljer

Bork havn er placeret i bunden af Ringkøbing Fjord. Bork Havn et hyggeligt fiskerleje med lystbådehavn.

På vestsiden af havnen er der etableret 2 grillpladser, der gerne må benyttes af gæstesejlere.

Bork Bådelaug har hjemhavn i Bork havn.

Seværdigheder

Et af Danmarks mest spændende fuglereservater Tipperne ligger placeret tæt ved havnen. Tipperne et af de vigtigste rastepladser for trækfugle i Danmark. For at fuglene ikke skal forstyrres, er Tipperne generelt lukket for publikums adgang, men det er dog muligt at komme ind i området, når fuglene ikke yngler. Det vil sige, fra marts udgang af september er der adgang fredage og søndage.

Ringkøbing-Skjern Museum står bag Bork Vikingehavn. På Bork Vikingehavn kan du rejse 1000 år tilbage i tiden og møde vikingerne i levende live. Hils på håndværkerne og husfruen, og prøv de mange aktiviteter. Tænd et lys i stavkirken. Se udstillinger og biograffilm om vikingetiden. Årets højdepunkt på Bork Vikingehavn er vikingemarkedet den anden weekend i august.

Telefon
23 25 68 95
Havne afgift

2018:
Både der ikke overnatter i havnen koster 60 kroner i døgnet.
Både der overnatter i havnen koster 120 kroner i døgnet.
Frihavnsordningen: 56,- / døgn.
El: 2,61 / kWh.
Det koster 10 kroner at tage et bad.
Medlemmer af frihavnsordningen ligger gratis de første 3 døgn.

Faciliteter
Bad, Cykeludlejning, El, Gas, Grill, Kiosk, Klubhus, Legeplads, Mastekran, Telefon, Opvask, Restaurant, Strand, Supermarked, Toilet, Vand, Hjertestarter
Pladser
290
Blå flag
Afbrudt
Not specified