Askø Havn

Harbour position map
Harbour position DMS
54° 53' 4" N , 11° 28' 58" E
Harbour position DM
54° 53.06667' N , 11° 28.96667' E
Besejling
Askø Havn kan anløbes døgnet rundt, så længe det er lyst og sigtbart vejr. Udvis hensyn til færgetrafikken i området. Der forekommer bundgarn i området. Indsejlingen til havnen er fyrbelyst. Vær opmærksom på, at der er lavt vand vest for indsejlingen til havnen - den er ikke afmærket, så hold nøje udgik.
Detaljer

Askø Havn er placeret på Askø, der ligger i Smålandsfarvandet. Havnen er en kombineret færge- og lystbådehavn. Askø er forbundet til Lilleø med en dæmning. Man kan nå Askø rundt til fods på et par timer. Der findes mange frugttræer på begge øer.

Der er opført et nyt havnehus, hvor der forefindes toilet, bad og moderne køkken, samt opholdstue med tv. Der også grillpladser flere steder på havneområdet, der gerne må benyttes af gæstesejlere. Internet er gratis i hele havnen, og der kræves ikke adgangskode.

Askø & Lilleø Beboerforening udlejer cykler ved havnen. Det hele foregår ved selvbetjening, og der er opstillet en kasse til betaling af cykelleje. Der findes en købmand cirka 2 kilometer fra havnen, hvor der kan provianteres.

Askø Sejlklub har hjemhavn i Askø Havn.

Seværdigheder

Der er en dejlig badestrand placeret lige ved siden af havnen.

Askø Ø-Museum er et lille lokalhistorisk museum og arkiv. Museet drives af frivillige, der gerne viser rundt efter aftale. I juni til august er der dog faste åbningstider på museet.

Der afgår færge til Bandholm på Lolland. Der er mellem 7-9 daglige afgange, og overfarten tager cirka 30 minutter.

Telefon
51 64 79 68
Havne afgift

2017:
0 - 9 m: 130,- / døgn
9 - 12 m: 160,- / døgn
12 - 15 m: 190,- / døgn
15 - m: 16,- / m / døgn
Bad: 5,- / 5 min.
Vask: 2 * 20,-

Faciliteter
Bad, Cykeludlejning, El, Internet, Klubhus, Mastekran, Opvask, Strand, Toilet, Vand, Vaskeri, Hjertestarter, Grill
Pladser
17
Blå flag
Afbrudt
Not specified