Ebeltoft Skudehavn

Harbour position map
Harbour position DMS
56° 11' 27" N , 10° 40' 7" E
Harbour position DM
56° 11.45000' N , 10° 40.11667' E
Besejling
Ebeltoft Skudehavn kan anløbes døgnet rundt. Sandhagen på østlige side af indsejlingen til Ebeltoft Vig er markeret med 3 grønne stage – V – NV – N for grunden. Der sejles op til det nordligste grønne mærke (NV for hagen) hvorfra der styres 104° mod det grønne mærke inderst i vigen (N for hagen).

Både med dybgang over 1,8 m fortsætter i pejling 104° (samme som fyrlinien 2 røde overeet) til ca. 100 m fra fiskerihavnen, hvor der ændres kurs mod S for at komme til Skudehavnens indsejling. Denne rute sikrer minimum 3 meter vand.

Både med dybgang under 1,8 m kan fra det inderste grønne mærke (N for hagen) styre direkte mod Skudehavnens indsejling i pejling 112°. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet. Der kan forekomme fiskeudstyr og bundgarn i området. Vis hensyn til færgetrafikken.
Detaljer

[ibimage==4970==Bredde_600_px_admin_only==none==self==null]

Ebeltoft Skudehavn er placeret i særdeles smukke naturomgivelser, og den omkranset af smukke røde sommerhytter. Havnen ligger midt i Ebeltoft by, hvilket gør et besøg i havnen til noget helt særligt.

Toilet og baderum findes både i havnens nordlige og sydlige ende. Der betales med et kort, som kan købes i automaten, der hænger udenfor havnefogedens kontor. Der findes et fælleshus, der er har åbent til klokken 22.00. Her er TV, køkken og computer med internet, der frit kan benyttes af gæstesejlere. Ved fælleshuset findes også en stor terasse med tilhørende grillsted. Der er trådløst internet i havnen, og yderligere oplysninger fåes på havnekontoret.

Der findes flere indkøbsmuligheder og restauranter i gå-afstand fra havnen.

Sejlklubben Ebeltoft Vig har hjemhavn i Ebeltoft Skudehavn.

Seværdigheder

Fregatten Jylland er en oplagt seværdighed at besøge, når man er i Ebeltoft.  Fregatten Jylland er verdens længste træskib, og skibet blev søsat den 20. november 1860. Fregatten Jylland har blandt andet deltaget i den 2. Slesvigske Krig, hvor det blev ramt flere gange af fjentlige skibe. Fregatten Jylland har åbent fra midt i februar til 30. november.

[ibimage==4968==Bredde_600_px_admin_only==none==self==null]

Fregatten Jylland

Glasmuseet Ebeltoft er en blanding af forskellige udstillinger og levende værksteder, men hvor omdrejningspunktet er glas. Museet udstiller moderne international studioglas og har en samling på 1500 værker skabt af 700 kunstnere fra 40 lande. Foruden den permanente samling viser museet 6-8 særudstillinger om året enten af en enkelt glaskunstner eller af sammensatte grupper. Glasmuseet Ebeltoft har i sin have indrettet en arbejdende glashytte, som er en populær attraktion for de besøgende.

[ibimage==4969==Bredde_600_px_admin_only==none==self==null]

Oplev hvordan der arbejdes med fremstilling af glas i det levende værksted

Hytten er åben hele året. Her kan publikumet opleve, hvorledes fremstillingen af glasobjekter foregår.

Telefon
86 34 30 08
Havne afgift

2015:
Både under 10 meter i længden koster 130 kroner per døgn.
Både mellem 10-13 meter i længden koster 150 kroner per døgn.
Både over 13 meter i længden koster 260 kroner per døgn.
El, bad og vask betales med kort der købes.

Faciliteter
Bad, Cykeludlejning, Diesel, El, Gas, Grill, Internet, Kiosk, Klubhus, Legeplads, Mastekran, Miljøstation, Telefon, Opvask, Restaurant, Septik tank, Strand, Supermarked, Toilet, Tørretumbler, Vand, Vaskeri, Værksted
Pladser
328
Blå flag
Afbrudt
Danish