Bäckviken Hamn

Harbour position map
Harbour position DMS
55° 54' 11" N , 12° 43' 20" E
Harbour position DM
55° 54.18333' N , 12° 43.33333' E
Besejling
Bäckviken Hamn kan anløbes døgnet rundt. Blæser det kraftigt fra en nordøstlig retning, kan det være svært at anløbe havnen. Der kan være kraftig strøm, der løber på tværs af havneindløbet. Der er en livlig færgetrafik til og fra Landskrona, hvilket bevirker, at færgernes kraftige skruevand gør havnen lettere urolig ved ankomst og afgang. Vis hensyn til færgetrafikken i området. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.
Detaljer

[ibimage==6364==Bredde_600_px_admin_only==none==self==null]

Bäckviken Hamn er placeret på den svenske ø Venn, der er ligger 4,5 km fra det svenske fastland og cirka 7,5 kilometer fra Sjælland. Havnen ligger på øens østlige side. Venn har tidligere været en dansk ø, men blev svensk i 1660. Der bor omkring 360 mennesker fast på Venn.

Bäckviken hamn er en meget hyggelig havn. En grøn lokalbus kører rundt på Venn. Bussen har ingen faste stoppesteder, så hvis man vil med bussen, skal man stå i vejkanten og vinke til chaufføren. Ønsker man at leje cykler, findes der en cykeludlejning cirka 200 meter fra havnen. Der findes en lille kiosk og grillbar lige ved havnen.

[ibimage==6365==Bredde_600_px_admin_only==none==self==null]

Der er en livlig færgetrafik ind og ud af Bäckviken hamn

Der findes ingen bank eller hæveautomat på Venn, så husk at medbringe svenske kontanter.

Seværdigheder

Tycho Brahes slot og observatorium, der lyder navnet Uranienborg, er placeret på Venn. Uranienborg er opført omkring år 1580. Slottet har en geometrisk have, der er designet af Tycho Brahe. Den indre have havde blomster og mange urter til anvendelse i medicinsk forskning og i husholdningen. Den ydre have besod af frugttræer. Man har forsøgt at rekonstruere slotshaven efter Tycho Brahes tegninger og beskrivelser.

Det kan anbefales, at cykle rundt på Venn,

Telefon
+46 041 87 21 12
Havne afgift

Alle både uanset størrelse koster 100 svenske kroner per døgn.

Faciliteter
Bad, Cykeludlejning, Diesel, El, Kiosk, Miljøstation, Opvask, Restaurant, Strand, Toilet, Vand
Pladser
80
Blå flag
Afbrudt
Danish